1970 Ford Mustang Mach 1

Icoon uit de geschiedenis van Ford

De Ford Mustang is een iconisch model in de geschiedenis van Ford en de Mustang Mach I uit 1970 is daar een bijzondere uitvoering van. Deze auto heeft in de loop der jaren een enorme schare fans verzameld en wordt nog steeds beschouwd als een van de meest geliefde muscle cars ooit gemaakt.

 

Geschiedenis van Ford en de Mustang

De Ford Mustang Mach 1 met de 351 Cleveland V8-motor was een sportieve uitvoering van de Mustang die tussen 1969 en 1973 geproduceerd werd. Deze auto was speciaal ontworpen voor liefhebbers van snelle auto's en had een opvallend uiterlijk en krachtige prestaties.

De Mach 1 was gebaseerd op de Mustang Fastback en had een aantal unieke kenmerken, zoals de "shaker" motorkap die mee bewoog met de motor. De auto was verkrijgbaar met verschillende motoren, waaronder deze 351 Cleveland V8-motor. Deze motor was een van de krachtigste motoren die in de Mustang werd gebruikt en produceerde 300pk. In 1971 werd de Mach 1 opnieuw ontworpen en kreeg deze een nog opvallender uiterlijk. De auto had een langere motorkap en een kortere achterkant, waardoor het een agressievere uitstraling had. Ook was de auto voorzien van een aantal geavanceerde technische features, zoals een verbeterde vering en schokdempers.

 

In 1972 werden er enkele wijzigingen doorgevoerd aan de Mach 1, waaronder een lagere compressieverhouding van de motor, wat resulteerde in een lager vermogen. De productie van de Mach 1 werd stopgezet in 1973, vanwege strengere emissieregels en de oliecrisis van dat jaar.

Ondanks dat de productie van de Mach 1 slechts enkele jaren duurde, heeft deze auto toch een belangrijke plaats ingenomen in de geschiedenis van de Ford Mustang. De Mach 1 is nog steeds een populaire auto onder liefhebbers van klassieke muscle cars, vanwege het unieke uiterlijk en de krachtige prestaties.