BMW M6 cabriolet handgeschakeld


Atmosferische V10

De BMW M6 cabriolet is uitgerust met een indrukwekkende 5,0-liter V10-motor, die maar liefst 507 pk en 520 Nm koppel levert. Deze motor is een waar technisch hoogstandje en is gebaseerd op de motor die ook gebruikt wordt in de BMW M5 sedan. De motor is lichtgewicht en is voorzien van dubbele VANOS variabele kleptiming, wat zorgt voor een betere prestatie en brandstofefficiëntie.

 

Technische specificaties BMW M6 cabriolet

De BMW M6 cabriolet uit 2008 is uitgerust met een handgeschakelde 6-versnellingsbak, waarmee de bestuurder volledige controle heeft over het schakelen. De auto gaat van 0-100 km/u in slechts 4,8 seconden en heeft een begrensde topsnelheid van 250 km/u. De auto is voorzien van een adaptief M-onderstel, dat de rijeigenschappen verbetert en het comfort verhoogt. Andere technische features zijn onder meer het M Drive-systeem, dat de bestuurder in staat stelt om de rijdynamiek van de auto aan te passen aan persoonlijke voorkeuren.

 

Productieaantallen BMW M6 cabriolet

Van de BMW M6 cabriolet met handgeschakelde transmissie zijn er slechts een beperkt aantal gemaakt. Dit komt doordat de meeste bestuurders de voorkeur gaven aan de SMG-transmissie, die ook beschikbaar was. Naar schatting zijn er wereldwijd ongeveer 300 exemplaren geproduceerd met een handgeschakelde transmissie, waardoor deze auto nog exclusiever is dan de al zeldzame BMW M6 cabriolet. Dit maakt het een gewilde auto onder verzamelaars en liefhebbers van sportauto's.