BMW M4 Competition 2017


Specificaties van de BMW M4 Competition (2017)

De BMW M4 Competition is uitgerust met een 3,0-liter TwinPower Turbo zescilinder-in-lijn motor, die ruim 444 pk levert. Het koppel is 550 Nm en deze coupé gaat in slechts 4,0 seconden van 0 naar 100 km/u. Met een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u kan de M4 Competition moeiteloos de snelweg domineren. BMW heeft het chassis van de auto verfijnd om een betere wegligging en handling te bieden. De M4 Competition is uitgerust met adaptieve M-sportophanging, die zich aanpast aan de rijomstandigheden voor optimale controle en comfort. Het M Servotronic-stuur zorgt voor een directe en nauwkeurige respons, waardoor je als bestuurder van de auto met vertrouwen de bocht in kunt duiken.


Met een perfect uitgebalanceerde 50:50 gewichtsverdeling, achterwielaandrijving en een zeventraps M DCT-transmissie biedt de M4 Competition een bijzondere rijervaring. Het optionele Competition Package voegt extra prestatieverbeteringen toe, waaronder een sportuitlaatsysteem en specifieke afstellingen voor het onderstel.

 

Historie BMW M4

De BMW M4 Competition uit 2017 is onderdeel van een rijke geschiedenis van M-coupés binnen het merk. Het M-model van de 4-serie werd voor het eerst geïntroduceerd in 2014 als opvolger van de iconische BMW M3 Coupé. Met zijn prestaties en opvallend elegenat uiterlijk zette de M4 de traditie van hoogwaardige M-modellen voort.

 

De M-coupés van BMW hebben altijd een speciale plaats ingenomen in het hart van liefhebbers. Ze combineren praktische aspecten van een coupé met de rijervaring van een sportauto. De M4 Competition uit 2017 erfde de essentie van zijn voorgangers en bouwde voort op het eerdere M-modellen van BMW M met geavanceerde technologieën en prestatieverbeteringen. Door de jaren heen hebben M-coupés bewezen dat ze niet alleen in staat zijn om op het circuit te schitteren, maar ook als dagelijkse auto's kunnen dienen. Ze bieden het beste van beide werelden, waardoor rijders kunnen genieten van comfort en gemak van een luxueuze coupé, zonder concessies te hoeven doen aan sportieve prestaties waar BMW M bekend om staat.