Michelin chef Gerard Wollerich

Alliance Gastronomique Néerlandaise

Voor het voorwoord van de eerste editie van het Alliance Magazine werd mij gevraagd om op bezoek te gaan bij niemand minder dan Michelin chef Gerard Wollerich. Na ruim 27 jaar gasten te hebben verwelkomd in hun sterrenrestaurant "Wollerich" in Sint-Oedenrode, hebben Gerard en zijn vrouw Meriam besloten dat het tijd was om te stoppen. Het pand is verkocht en Gerard en zijn vrouw genieten van hun pensioen. Naast vakman is Gerard voorzitter van de Alliance Gastronomique. Voor deze Alliance maakte ik een zakelijk portret voor het voorwoord.

 

Alliance Magazine

Het magazine is gemaakt met de gedachte om de gasten van de aangesloten restaurants dichter bij elkaar te brengen. Anders gezegd, om gasten en liefhebbers van haute cuisine inzicht te geven in verhalen of gebeurtenissen, positief en minder positief, van leden. Denk bijvoorbeeld aan de persoon achter de chef of sommelier. Het magazine wordt in een beperkte oplage van 25.000 stuks uitgegeven en treft u bij één van de 38 aangesloten Michelin zaken. Klik hier om het magazine digitaal te bekijken.

 

Alliance Gastronomique - Een exclusieve club

Een culinaire beleving, bereid door Nederlandse en Vlaamse keukenmeesters, dat is de essentie van de Alliance Gastronomique. In 1967 zochten 19 Nederlandse restaurateurs een samenwerking met elkaar. Het doel? Om van de "doorsnee" Nederlandse eetcultuur een verbonden netwerk van restaurants op het hoogste niveau te maken. Het netwerk bestaat inmiddels uit 38 restaurants van topniveau, welke op duurzame wijze, met oog voor detail en onuitputtelijke passie het beste uit de traditionele en internationale keuken serveren. Hiermee is de Alliance Gastronomique het langst bestaande samenwerkingsverband op culinair vlak in Europa.

 

De culinaire top van Europa

De restaurateurs, chefs, maîtres en sommeliers van de Alliance Gastronomique behoren tot de absolute top van culinair Europa. Samen zijn zij goed voor in totaal 38 restaurants met 39 Michelinsterren. Elk restaurant heeft zijn eigen stijl, en komen samen in een passie voor de beste smaaksensaties en dinerervaringen. Allemaal gebruiken ze bovendien de beste producten van het land, uit het water of uit de kelder. Bij de Alliance wordt Gastronomie niet voor niets met een hoofdletter geschreven.

 

Uw restaurant ook professioneel vastgelegd?

Benieuwd vanuit welke perspectieven uw restaurant en vakmanschap in beeld gebracht kunnen worden? Ik kom graag met u in contact.