Andusta Venhorst - Aluminium deurkozijnen


Pons- en stansmachine ontwikkelt door Mevi Group Helmond voor Andusta Venhorst - Specialist in deurkozijnen & schuifdeurkozijnen door Jordy Leenders uit Eindhoven.

Fotoreportage van aluminium deurkozijn productie

Opdrachtgever: Maaketing - Marketing voor de maakindustrie

Machinebouwer: Honess (onderdeel Mevi Advanced Technology)

Locatie: Andusta Venhorst

 

Introductie

Het productieproces van aluminium deurkozijnen en schuifdeurkozijnen is een fascinerende combinatie van geavanceerde technologie en ambachtelijke precisie. Hieronder lees je de belangrijkste stappen van dit productieproces, waarbij de rol van diverse machines worden benadrukt die essentieel zijn voor de productie van hoogwaardige en duurzame aluminium kozijnen. Ondersteunend aan dit artikel tref je de fotoreportage die gemaakt is bij Andusta in Venhorst.

 

1. Extrusie: De basis van aluminium profielen

Extrusiemachines spelen een belangrijke rol in het beginstadium van de productie. Aluminium wordt verhit tot een smeltende consistentie en vervolgens door een matrijs geperst. Hierdoor ontstaat de basisvorm van profielen en kozijnen. Deze profielen zijn de bouwstenen voor de uiteindelijke kozijnen verderop in het productieproces.

 

2. CNC-bewerking: Maatwerk en precisie

Na de extrusie worden de ruwe profielen verfijnd door CNC-bewerkingsmachines. Deze hoogwaardige hightech machines snijden, boren en vormen de aluminium profielen volgens de exacte klantspecificaties. Dit stadium staat garant voor maatwerk en precisie, essentieel voor een perfecte pasvorm tijdens de installatie.

 

3. Assemblage: Samenvoegen tot compleet kozijn

In het assemblageproces worden de bewerkte profielen uiteindelijk samengevoegd tot complete kozijnen. Hier spelen verschillende machines een rol, zoals automatische lasmachines en bevestigingsmachines. Deze stappen waarborgen niet alleen de structurele integriteit maar ook de uiterlijke samenhang van het eindproduct.

 

4. Oppervlaktebehandeling: Bescherming en afwerking

Een cruciale stap in het productieproces is de oppervlaktebehandeling van de aluminium kozijnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een poedercoating of het uitvoeren van een oppervlaktebehandeling middels anodisatie. Het anodiseren van aluminium kozijnen zorgt naast een beschermende laag tegen weersinvloeden ook voor het esthetische aspect van de kozijnen.

 

5. Kwaliteitscontrole: Vergaande controles voor maximaal resultaat

Het gehele productieproces wordt onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles.  Geautomatiseerde inspectiemachines maar ook ervaren vakmensen zorgen ervoor dat elk kozijn voldoet aan de hoogste standaard op het gebied van duurzaamheid, functionaliteit, esthetiek en klantwensen.